28.2.10

Pippijakten fortsätter

Är på jakt efter Pippi tyget som gjordes och såldes på Åhléns. Går inget vidare men om någon har det i sin lokala Åhléns är ni välkomna att ta kontakt!!!!! Har hittat bäddset men var ute efter det gula ju.... Hrmmmm får nog leta vidare.
Nu ska det sandpappras och målas!

Ciao!

Vilken röra!!!!!!


// klara

27.2.10

vernissage

Nu är Axels vernissage förbi och det blev en lyckad sådan för konstnären. Endanackdelen är att en svarta talan i Hus & Hem reportaget inte längre finns i våra ägor....Det är med stor sorg vi överlämnar den men med stolthet någon annan får skåda den dagligen.

Axels utställning pågår tom den 21/3 på CirkulationsCentralen i Malmö så det är bara att kika förbi.

Trots sen natt men barn som trots allt höll sig vakna tom 23-24 har vi självfallet idag på morgonen en JÄTTEPIGG Sander! Att man bara inte inser eller snarare tappar hoppet om att han behöver sömn. Har hittat två hörntänder på gång med.

Med denna tidiga morgon började jag och Sander och röja på barnens rum kl 7 för att göra plats för Elise loftsäng som vi snart ska införskaffa. Det blir att fixa färg och tyg på samma gång för nu ska det bli en slags kombination av cirkus möter Villa Villerkulla. Med andra ord skall sängen målas gul, det skall sys tygdraperi undertill som man skall kunna hänga upp på sidorna, men även en liten lucka/fönster för att kunna leka affär eller kiosk. Allt detta skall rymmas på 2,10 meters längd och 1,16m höjd!


Det kommer lite inspirationsbilder som finns i tankarna lite senare för nu skiner sooooolen....

// klara

25.2.10

LYCKA är...

...mina barn. På Bolibompa varje morgon kommer ett litet avsnitt som heter LYCKA ÄR. Jag kan med ödmjukaste känslan i kroppen helt enkelt säga att min största lycka är våra älskade och fina barn. Jag älskar dem över allt annat- MEN Johan du finns även med såklart! Utan Dig hade de inte funnits i min värld och förgyllt varje sekund och varje stund i mitt liv. CARPE DIEM

Sander min "lilla" plutt som snart fyller 1. Kan bara INTE förstå!
Mmmmmm... Ballerina Kladdkaka är gott!


Vad händer om...


..man blåser rakt ner i sitt bubbelvatten???

JO! Det splashar rakt upp i nyllet! Hahahaha! Och då skrattar lillebror Sander som en tok!


// klara

24.2.10

Alfons mamma- jag ska bara

Trots att man är ensam med ett barn verkar det inte som om man får speciellt mycket gjort!!!!

Elise leker snällt och vi har umgåtts massor, lekt med en massa kompisar, fikat, myst och nu kommer Johan och Sander hem vid lunch. Blev visst en tågresa hem ändå eftersom SJ bokade snällt om dem.

Det är många måsten som måste bli färdiga denna veckan här hemma. Förhoppningsvis ska det inhandlas en våningsäng till Elise som skall förvandlas till ett slags hus. Det skall sys tygpartier med fönster, gardiner, kiosk osv är tanken i alla fall. Det ska bli skriv och pysselhörna och en myshörna inunder. Får se hur det blir!
Har insett denna veckan att jag blivit som Alfons mamma- jag ska bara. Elise jag kommer, jag ska bara hälla i tvättmedel i tvättmaskinene, Elise jag ska bara städa undan i köket, Elise jag ska bara vika tvätten...JAG SKA BARA! Usch för den jag blivit! Måste helt enkelt säga att Elise jag kommer så fort jag städat klart eller något annat.

Med andra ord är allt detta svårt- vi har ju sålt vår bil nu. Men det ska nog lösa sig!

Hörs ikväll när lite fler projekt är avslutade!

KRAMAR och ha en bra dag i det som förr var sol och som nu blivit moln! SUCK! Jag vill ha sooooooool!

// klara

22.2.10

äppelmani till salu

Gårdagens kvällsaktivitet som inte var klar förrän tidigt inpå denna morgon! Enjoy your apples....
Går att beställa på order@missiripa.com

PRIS: 21X30 150:-

40X50 225:-
50X70 275:-
70X100 425:-

(detta pris gäller för alla övriga illustrationer med)

// klara

21.2.10

oj!

Vet inte riktigt var jag ska börja. Mycket som har hänt men lite tid över. Söker jobb för fullt vilket bromsar ner tiden markant att vara aktiv på bloggar och annat. Johan är en sväng till Eksjö nu med Sander- blandade känslor. Har aldrig varit utan honom tidigare. Men måste samtidigt erkänna att det är rätt skönt att få vara bara Elise och jag för en gångs skull. Utan Sander försvinner en hel del stressmoment och brist på uppmärksamhet gentemot Elise. Nu betyder det att vi kan göra saker bara vi två och bara det vi vill.
Hedvig har haft 3års kalas idag. Ett underbart barnkalas där barnen var nöjda, mätta i magen och lekte fint. Lite kul att man ser sån förändring jämfört med förra året då de alla var två år. Har verkligen hänt så otroligt mycket på ett år. Elise har minst sagt blivit större! Hon har dessutom vuxit ytterligare 5 cm sedan 2,5 årskontrollen i september. Tror sjutton att hon har ont i sina ben. Hon klagar på detta hela tiden nämligen.

Jag har nu några dagar framför mig med lite kreativa projekt. Det ska även fixas inbjudan till Sander och Elise kalas. I år blir det mest släkt och närmaste vännerna och grannar. Riktigt kul faktiskt. Vi är hela fem familjer i vårt hus som ses lite då och då, tar en kopp kaffe, leker med barnen, går ut och går, går till öppna osv. Riktigt kul att det är så bra stämning grannar sinsemellan. Sen bor ju Hedvig med föräldrar grannar i huset bredvid. Med andra ord är vi många som bor nära! Kul och smidigt och spontant. Spontanitet gillar jag!

Nu måste jag passa på lite när Elise sover.
Får se om det kommer något mer ikväll, annars har jag ju några dagar framöver att uppdatera nu när vi har lite lugn och ro här hemma!

KRAMAR

// klara

16.2.10

Alla hjärtans

Vi har haft turen att få ha svärmor här sen i onsdags kväll. Jag har fått sova varje dag minst till 8 vilket man nu anser vara LYX! Sander har börjat prata massor sen igår då han knäckte koden verkar det som. Det blir mycket mamma, pappa, titta, pussas på munnen, han säger jooooohaaaaa (kanske är det någon som låter så här hemma!?!?!?) klappar händerna, lägger båda händerna på huvudet när man frågar om han är galen. Han är en riktig MARODÖR! Finns något eller någon i hans väg så kryper han och bara stångar sig fram.
Familjen har fortfarande ingen syskonvagn då ekrarna gått sönder i ena däcket och det inte finns reservdelar till en 20 årig vagn så allt går minst sagt i snigelfart. Elise är dock jätteduktig och går överallt utan att klaga. Så har någon ett hjul på lager JA TACK!!!!Elise på väg till brunch med mamma, pappa och Alice (Elise docka) som fick likadan mössa och sitta i sjal.

Tjingeling från frossaKlara

12.2.10

Family living + dalahäst

Hur paff blir man när man sitter och läser en favorittidning och ser detta??? Verkligen något jag behövde en dag som denna!!!!
9.2.10

illustrativa ordspråk
Under gårdagen och kvällen har det skapats två illustrationer utifrån två ordspråk. Den första skall finnas vid barnens sängar (Elise ska få en våningssäng i 3-årspresent med tillhörande koja och myshörna) och den andra är redan utskriven och inramad i 70 X 100 och sitter i köket (miljöbild dyker upp imorgon...). Tänkte att om jag tittar upp vid varje måltid på denna starka afrokvinna med det leendet kanske jag får lite energi och tålamod och några extra leende gentemot mina barn mitt i kaotiska middagar! :D
Nu är min kreativa ådra i full gång igen... ÄNTLIGEN!
// klara

8.2.10

på nytt igen

Solsken i Peymeinade! Foto rakt på middagssolen!

Middagssolen nere vid kusten, rättare sagt vid stranden i Juan les Pins.
Sander AKA marodören på väg att dra ner eller förstöra något annat i närheten.

Hjälpredan Elise är i farten med att köra Alice till nästa arbetsplats i trädgården.

Syskonen Ripa busar i solen...

Flygfaran Sander under en av de få minuter då han inte skrek, ålade eller grät under flygresan...

...Elise å andra sidan var helt exemplarisk. Trodde faktiskt hon skulle vara livrädd... Framtida flygvärdinna kanske?!?!?

Sander kör kompisen/grannen ovanför Ester. Såg bara för underbart ut!


Myyyyys med mormor i solen!
Det är mycket man ska ta igen efter nästan en veckas frånvaro från bloggen. Ibland är man bara trött på att blogga- och då ska man inte blogga heller.
Kort och gott var jag helt enkelt JÄTTETRÖTT och försökte vila ut lite i Frankrike. Jag har nu tagit tag i jobbiga saker- sagt upp hemsidan som snart ska bli en ny blogg som missiripas butik på nätet, satt mig och börjat skapa en profil på Manpower, fått papper om att Sander ska börja dagis den 1e april! Ojojojoj! Mycket förändringar men nu är jag tillbaka i bilder och snart kommer en ny uppdatering...lite senare ikväll.
// klara

3.2.10

on the way back

Skriver bara lite snabbt för att säga att vi mår bra och att vi INTE vill komma hem. Snön lockar inte speciellt mycket, men sällskapet såklart!

Här har det varit knallblå himmel hela veckan och sol så minusgrader och snö känns sådär!!!

Nu ska jag packa ner det sista för kl 19.55 lyfter vi från Rivieran! Snyfffffft! Jag har sådan tur att min snälle pappa tar sig med oss till Malmö- slipper släpa på allt själv. Har ju blivit en del inköp på Habitat, lite ostar, macarons, mm.... En fransk afton i sikte med kära vänner helt klart! Har hunnit fixa lite presenter till Elise och Sander som snart fyller 1 och 3 och en del saker till kalas och annat firande. Ja en DEL blev det till slut!


KRAMAR sålänge!

// klara