28.4.11

magnolia forever
Passerade igår framför ett träd som det borde vara lag på att man ser en gång om året! Det är enormt och nu blommar det. Vilken fröjd att se det utanför sitt köksfönster!!!

Ha en bra och solig dag allesammans!

Kramar

26.4.11

it's like family

Tycker det här fotot talar för sig själv. Ser ut som om det är min farmor och farfar tillsammans med mig och Axel, så lika är vi tydligen våra föräldrar. Riktig nostagibild från sent 70-tal.

25.4.11

GLAD PÅSK i bild

Bubbles... Skruttan har blåst många bubblor i Eksjö.

Sander provar Pelles motorcykel. Ojojojoj har varit hans senast fras... Motorfordon står högt på listan...

 Elise har äntligen börjat våga ta för sig och prova lite läskiga saker. Känns jätteskönt att det går framåt. Stolt är hon där med...

Mycket lek och bus- utvilad desto mindre...

...efter lekar som gått lite knas?!?!?! 

Men en riktig söting har vi träffat i helgen. Kusin Ester står högt på listan  hos alla, saknar henne redan. Kanske vi kan umgås mycket mera snart :)

Ja, en fartfylld helg med nya tankar kring boende och meningar med livet... och det kan man ju fortsätta tänka på...

Kramar på er alla!!!!

24.4.11

let's be crazy

Funderar om och om och om och om igen... tänk om man skulle vara heltokig: säga upp sig på jobbet båda två och flytta till huvudstaden????
Vi känner ju väldigt ofta att vi inte träffar våra närmsta vänner mer än kanske 1-2 ggr om året. Alla bor i Stockholm nämligen...
Känns liksom som att det är nu eller aldrig? Ska man våga detta kliv????

Bara planer so far, härligt att drömma om inte annat...

Har surfat ihjäl mig på AMS och Hemnet nu i 3 timmar.

Wish us good luck!

(och NEJ jag har varken druckit eller sniffat någon illegal substans- såhär flexibel och spontan är jag!!!! Dock är vi två föräldrar i vårt förhållande och den andra parten är desto mindre äventyrsmänniska- men brukar oftast gilla alla våra äventyr i efterhand ;)

21.4.11

GLAD PÅSK everyone
Här hemma finns mycket gult...men inget pynt för det tycker hon är fult!
GLAD PÅSK kära läsare!


Happy Easter to all readers... as you say in Swedish: yellow is ugly, well I am not much into decorating for special occasions but we actually have quite many yellow things anyway....So let's celebrate! Happy Easter to all!

Kram
 

20.4.11

A world of "Appar"

Mina Mohedatofflor på kakelgolv

En bild som framhäver mina rynkor underbart!

Och en SPÖKbild av Klara

 Jag måste säga att jag aldrig brukar göra reklam för saker och ting, reklambloggar är inte min grej. Dessvärre jobbar jag ju på Sony Ericsson och det är rätt svårt att undgå den smart phone hysterin som råder. Nu vill jag bara tips om två härliga appar som jag antar finns både till Android och Appstore.

Den ena heter Camera Illusion (finns även Photo Illusion för att ändra redan tagna bilder...) sedan finns det en annan som heter Retro Camera som skapar underbart härliga bilder.... bara ett tips!

Så nu är det slut med reklam....

tidstypiska detaljer..


Egentligen borde man kanske skriva om alla spegeldörrar, stuckaturer, brädgolv, mm som finns i vår sekelskiftslägenhet. MEN jag väljer härmed att tolka det med i förhållande till vardagliga ting och föremål och som har en betydelse för mig. Gå in på Fabriken för att få än mer inspiration...


Dessa underbara högtalare som mina föräldrar har. Kan komma ihåg hur vi tittade genom det tunna gallret när pappa spelade hög musik i Stevie Wonder tema- nostalgi!

Ryggnätet på mormor och morfars stolar. De som alltid har stått vid deras fina matbord och som nu är omklädda i underbart Jobs tyg.

Dessa härliga element, tänk när de äntligen kom på spray elementfärg och jag slapp att måla det sista... hade redan hunnit måla alla de andra- Grrrr...Min morfars trätollor som de heter här nere i Skåneland. Tänk vad jag kan se honom gå in i garaget genom atriumträdgården för att plocka fram ännu något som lilla Klara ville leka med i trädgården... (De står alltid på dörrmattan i mamma och pappas lägenhet. Redo för användning vid utgång på balkongen.)
Får tillbaka en massa härliga minnen när jag ser dem var gång. Härligt!

18.4.11

Modefabriken fabricerar- återanvändningIgår söndag tog jag med Elise på äventyr på Form Design Center i Malmö. Kan behövas lite egentid med lillis ibland. Saknar att bara vara hon och jag ibland och de stunder är hon sitt rätta jag eftersom all fokus ligger på henne :).

Men en workshop hade de så det blev lite fabricerat i återvunna material och sedan traditionell fika på Form/Design Centers fik: kardemummabulle it is!

Kolla in utställningen om ni kikar förbi- värt mödan!

MODEFABRIKEN FABRICERAR!12 april - 17 april
Modefabriken vid Malmö Folkhögskola visar upp sina projekt inom recycling på Form/Design Center och vidgar synen på vad man kan göra med återvunna material. Under torsdagen den 14 april finns eleverna på plats och jobbar med sitt skolarbete i utställningen.

11.4.11

vintage looks in high heels


Blir man lycklig när man möts av denna syn en lördag morgon? Elise hade plockat fram mammas högklackade guldpumps (som för övrigt enbart inhandlades för att stå på en hylla) och tittade ut från fönstret för att insupa våren.

...underbara dotter...

4.4.11

good enough... or almost good...

Det är mycket nu. Leta hus, haft en massa visningar, press inför försäljning, mycket arbetsuppgifter på jobbet... Visst är man lite trött. Känner dessutom att de 4 års sömn som jag glädjeligen "offrat" för att få vår familj att fungera med två barn- den överlevnadstaktiken börjar sina...
Det kommer med allra största sannolikhet att bli bra. Jag ÄR en positiv människa. Jag vill göra bra ifrån mig på jobbet. Men jag tror själv att jag slår huvudet på spiken om jag säger att det är just det- jag VILL så himla mycket. Jag har alltid haft ork att göra allt extra men den har tagit slut. En veckas semester skulle inte skada. men jag tuffar på vidare och hoppas att jag klarar mig ett tag till... som mamma sa när jag var liten "Klara klarar allt"... det gör jag eller det känner jag att jag oftast gör. Men nån gång tar det emot. Det är lite så just nu. Jag vill mer än jag hinner och orkar.
Var bara tvungen att få klart hur jag känner... men det LÖSER SIG!

It's been quite a tough time here with selling our apartment, trying to find a new home, getting involved in new tasks at work- which I highely recommend.
I have always had enough energy but I can feel it lacking in my body at this point. No more nights awake are welcome even though that is mission impossible... But I am getting there... hopefully...

3.4.11

minifoto hos Fabriken- såhär en söndag

NyhetstorkaHårdkokt
Fotboll
Bilder: minifoto på signerat.se

Häftiga tankar för roliga foton... inspirerande minst sagt!
Fler härliga söndagsbilder finner ni på Fabriken

1.4.11

SOLD OUT

Affischen finns på favoritsaker.se och den kommer bli vår inom kort! Älskar äpplen och päron! Här hänger den på väggen ovanför lilla Veras (Linda Bengtzings dotter) spjälsäng. Från reportaget i Family Living. Ännu ett magiskt nummer!

Skulle man kunna kalla det. Nu är lägenheten såld och vi har 4 månader på oss att hitta ny bostad!
Men det kommer gå bra det vet jag!
Man måste ju tro på detta om man nu ska ge sig in i det. Familjen som flyttar in i slutet av juli är precis de köpare vi letade efter. Ett par i vår ålder, eller några år äldre, men två barn. Tror detta blir kanon. Känns roligt att sälja till någon som tycker om lägenheten lika mycket som vi har gjort!

Har några timmars sömn att ta igen efter dessa veckor med stress, massa jobb, visningar och mental press... ser mycket fram emot helgen! Den är välkommen!


Ha en bra fredag allesammans!

Kramar från