30.5.11

Home sweet Home

Med Veronica i lurarna. Måndagsbarn jo men visst kan jag ställa upp på det. Pepptalkar mig själv och idéer om framtida projekt sprutar fram. Sorterar man hälften så blir det säkerligen riktigt bra.

Ni förstår att det är en befrielse för en person som jag att inte bli inspärrad inom ramar satta av någon annan. Detta hänger på mina beslut. MINA tankar. MINA idéer. MITT liv och jag ger mig rätten att få bestämma över det alldeles själv. Visst är det en osäkerhet i andra sammanhang men absolut värt att satsa.

Once in a lifetime får man en sådan här chans och förutsättningarna för frilans kunde inte vara bättre...


Jag chansar, jag har Johan i ryggen och det känns tryggt.


Nu kör VI!


TACK till alla härliga människor som står bakom mig. Familj, gamla och nyvunna vänner, kollegor och chefer... Utan er hade jag aldrig vågat så TACK än en gång!!!!


Ha en bra dag allesammans!!!!


28.5.11

Stockholm o' Stockholm

Är på jobbsök i huvudstaden sedan i torsdags.
Underbart att få träffa K & Co. och bara njuta av att få vara Klara. Man glömmer ofta bort att man är mer än mamma och denna helg får mig verkligen att inse att jag är så mycket mer än så. Jag är en kreativ och ambitiös young lady och vår flytt till huvudstaden får mig att tro på mig själv. Jag skall arbeta kreativt för att bibehålla min glöd!

Frilans kommer antagligen att bli mitt nästa steg och nu ser jag fram emot mina sista månader som anställd. Nu öppnas en ny värld framför mina fötter och jag tar tacksamt emot den.

Åter imorgon kväll när jag landat i mamma Klara rollen igen. Nu njuter jag mest av underbart sällskap, glada skratt, vin, och huvudstaden.

Pepp till er med. Tro på er själva och dröm stort! Det gör jag!!!

Kramar

25.5.11

borttappade bilder...

Idag har jag fått alla bilder från Hus & Hem reportaget som gjordes för exakt två år sedan... Vilken nostalgi att gå genom bilderna på nytt. Det har ju hänt en del sedan dess kan man lätt påstå!
Här kommer ett smakprov. Alla bilder är tagna av Patrik Hagborg.


NOSTALGI!


24.5.11

allt kommer nog att bli bra...

Kök


En urskön bild på ett kök på Östermalm! Vet dock inte om detta buskap är speciellt positivt eller om det lika väl skulle kunna stå: "det kommer säkert att lösa sig".... Hehe

Trevlig fortsatt dag allesammans, här händer det grejer!

22.5.11

Söndagens pyssel

Natten till söndag skapades denna spjälsängsgavel till några vänner. Spjälorna är bortsågade i huvudänden och istället har vi fixat i ordning en platta som jag har skapat en barninspirerad kurbits i vinylplast.
Den får allt hänga med i portfolion... De blev väldigt nöjda och det får jag faktiskt lov att säga själv att även jag blev.
Bild på sängen utlovas imorgon då min kamera är trasig och skall in på lagning...


Söndagens pyssel blev en väska i jeanstyg på utsidan och kamouflagetyg på insidan. Sömmarna blev härligt röda och självklart tillkom ett litet PEACEmärke i syntetskinn. Märket sydde jag fast med röd tråd i sömmen korsstygn på maskinen. Även den blev riktigt lyckad så helgens pyssel har hållit mig igång! Andra happenings från helgen som gått kan återfinnas på Fabriken.


Imorgon blir det att återgå till jobbet då det var en och en halv vecka sedan sist. Sander är äntligen frisk vad vi vet. Konstigt bara att man inte får någon uppföljning på sänkan. Hade varit intressant att veta hur pass hög den är nu för även om han inte har feer så är han trött. Det märks.

19.5.11

Sander is going strong... at hospital

Den lille skrutten skulle bara undersökas på VC för att han haft ca 40 graders feber i mer än 3 dygn. Läkaren skickade oss med remiss till barnakuten i Malmö som sedan skickade oss vidare till vuxenakuten som till sist skrev in oss på barnkirurgen. Här är vi nu sedan 23 igår kväll... Segt med väntan och segt att gå in på sjätte dygnet med ca 40 graders feber. Jättehög sänka hade han både igår och idag och det är det vi inväntar under morgondagen. Hoppas att den gått ner och att de  hittar var infektionen sitter. Känns dock inte jättelovande just nu. Vi vill nog i stort sett bara hem egentligen.

Håll tummarna för oss att vi får spendera denna helg hemma. Nästa befinner jag mig i huvudstaden ju!

Skrutten med rödmålade naglar- det perfekta tricket för att avleda från smärta!!!

Helt utslagen i morse och låg i fosterställning - senare JÄTTEPIGG efter första maten på 4 dagar!

Dessvärre blev han sämre och hängig igen och ligger här och sover förhoppningsvis till imorgon bitti, Bäst jag sover med!

Sander is now after several trips to different doctors att the children's surgerical department at UMAS. 40 degrees fever for almost 6 days now and that is  no good. Let's hope he will get well soon and that we will be able to leave this place tomorrow?!?!

Night night!


18.5.11

tshirt creation


Pysselfabrik var det här hemma igår. En kille med ca 40 graders feber nu i fyra dagar. Blir läkartid idag för att undersöka vad det kan vara. 5 dagars eller 3 dagars feber gissar jag på...

17.5.11

en kär pryl på en TisdagSOPSTATIONEN i mitt hjärta. Har ingen bild på en kär pryl då kameran har börjat haverera men jag får istället visa upp stället som tidigare huserat många av mina favoriter och mina kära prylar... Återvinningscentralen i Malmö är en guldgruva (...om inte just du och du och du och du hittar dit....).
Massor fler kära prylar finner du på Fabriken.

är detta en stadsungebild eller??? Elise och Iris mitt bland husen!
Nu har vi ett jobb avklarat inför flytten- det känns betryggande att en av tre delar är fixad. Nu skall bara jag finna ett kreativt jobb förhoppningsvis, en bostad och ett bra dagis- INGET är omöjligt!!! Tur vi tänker så!

16.5.11

usch

Livet förändras. Allt kan vända på en sekund. Ibland blir man så jäkla rädd för vad som komma skall. Men så kan man ju inte tänka. Ibland kommer den där förlossningshistorien tillbaka. Kejsarsnittet med Sander som hade kunnat gå HELT FEL. Jag lyssnade på min mamma som sa att jag skulle se det positiva och lägga all energi på vår nya familj. Det gjorde jag. Men jag har många gånger tänkt att det här med förlossningar som går fel- det FÅR inte hända! Nu har vi någon i vår närhet som har blivit drabbad. Jag känner att jag måste stå upp och lyfta detta ämne igen. För jag har inte smält det ännu. Det gör mig ledsen, arg, förbannad och oförstående. Varför har man en fix idé med att kvinnor skall föda "naturligt" när man vet att det finns en risk? Blir så arg.
Var bara tvungen att dela med mig!
// Roligare inlägg kommer senare

11.5.11

sneakpeak från Visit

Hade Jenny Brandt från Dos Family på besök i lördags. En helt fantastiskt inspirerande och peppande kvinna i sina bästa år. Tänk om man hade mött henne för 3 år sedan! Synd! Men hoppas få se mer av henne i framtiden... Busar och visar några få bilder från visiten i väntan på reportaget på Dos Family.

Foto: Jenny Brandt

Foto: Jenny Brandt

Foto: Jenny Brandt

Enjoy pictures from the Visit we got from Jenny Brandt from Dos Family this last Saturday.
Just a sneakpeak as the whole reportage will be published in a while.
A talented photographer with plenty of inspirational ideas and encourageing attitude- why didn't I meet her 3 years ago??? I keep wondering.


ny bakgrund?


Kanske skulle man byta bakgrund på bloggen??? Mönstret förföljer ju mig ändå... Kanske skall ha min senaste illustrationssbakgrund på min egen blogg? Vad sägs? Eller kanske inte?

10.5.11

Favourite place- Fabriken


Foto: Klara Ripa

The kitchen is obviously the place where we are spending most of our time. We like to socialize around the kitchen table, making crafts and even work there (as it is the only place where I tend NOT to fall asleep). It is my favourite place as it is spacious and colourful in a grown-up way.

The Moderna Museet poster with Paradise written all over has hung in our kitchen since I was little and lived in Malmö. It moved to France together with the whole family in the 90's and my mum's explanation has always been: "You know we have four children and the sound level has therefore always been quite loud. When I got frustrated I just looked towards the poster and thought P-A-R-A-D-I-S-E." That has also become my thought every time I now look at it!

Wonder how our new kitchen will look like in the future? Let's keep you updated in 6 months about this. 

Check out more favourite spots at Fabriken.
foto: Klara Ripa

My favourite place - at home. For the moment it is Malmö in my heart.9.5.11

Förgrymmade UNGE :)

Foto: Klara Ripa

UNGE 2011

What can make me feel this way? MY GIRL
Foto: Klara Ripa

My girl, talking 'bout my girl....

Puss skruttan MIN!

Visit by Jenny Brandt

foto: Jenny Brandt

We had a Dos Visit on Saturday.
Sometimes you just wonder how people touch you in different ways and you keep on thinking: Why haven't I met you before? I just got that feeling with Jenny!

6.5.11

Acne JrAcne Jr har otroligt mycket fina grafiska prylar... tror jag ändå måste söka lite grafiska jobb!!!

5.5.11

August- lilla du, snart är du hemma!


TACK Charlotta!!!!! Bordet är mitt- dock i huvudstaden, men det tar jag när jag kommer upp, om inte Johan får det nästa vecka!

Charlotta was kind enough to buy me this table at IKEA in Stockholm. What a friend!

3.5.11

it's haunting me

Wonderful patterns from one of the best interior design blogs

Att jag är lite kär i detta mönster är det ingen som misstagit sig om... men det förföljer mig var jag än är. Kan man säga att man inte blir glad av dessa färger?!?!?! Bright Bazaar har underbara inlägg om trevliga inredningssaker.

Igår blev det en tavla på IKEA: Jag som alltid har varit emot att köpa färdiga och massproducerade tavlor har nu hamnat i gropen igen. Nyhet än så länge men inom kort tid misstänker jag att den kommer att hänga på varenda vägg!

SOLMYRA Tavla  Bredd: 70 cm Höjd: 50 cm


back to the roots- Fabriken

image128
Elise 1 år gammal "planterad" bland mormors vackra blomster!

Franska blommor blommar tidigare, är lite vackrare, mer dramatiska medan svenska blommor är lite mer försiktiga. I detta landskap är jag uppväxt och att bo och ha en Irislund i sin trädgård anser jag vara ett privilegium. Kan inte annat än få Edith Piafs "La vien en rose" på hjärnan.
Gå in på Fabriken och kika på fler underbara blommor och övriga växter.

Wonderful green creatures which I have had the privilege to grow up besides. A field filled with irises grew proudly in our garden and nowadays my parents are the only ones getting to meet them on a daily basis. Lovely!