30.9.11

All for children



Härliga nyheter från H&M från All for children där 25% går till UNICEF som skyddar barns rättigheter i Bangladesh.
Sann H&M anhängare som jag är kan jag inte annat än tipsa om underbara plagg till  barnen. Kan man dessutom vara en bidragande faktor till att H&M donerar 4.5 miljoner USD till All for Children kampanjen- kan jag shoppa med gott samvete!

28.9.11

time passes by



Tiden går fort förbi. Man hinner knappt reflektera över allt som händer. Det är skönt att tiden flyter på men samtidigt blir jag nästan stressad över att man inte stannar upp och njuter. Måste vara kroppens/hjärnans sätt att överleva en kris helt enkelt. På med rutinerna bara och så är det bara att fortsätta veva.
När jag nu väljer en stund att stanna upp och njuta känns det skönt att kunna se på vår situation utifrån ett objektivt perspektiv där allt faktiskt går rätt bra.
Det finns så otroligt mycket värre saker som kan drabba en och när nära och kära råkar ut för tråkigheter svider det även i ens eget hjärta. Jag försöker tänka på att jag har två fantastiska småpluttar som kommer att förgylla mitt liv resten av den tid jag har kvar på denna jord. Det glädjer mig och det drar även upp mig i stunder där man undrar vad man ibland har gjort för att förtjäna vissa saker. Vem är arg på mig eller vem har valt att lägga på mer på mina axlar eftersom det verkar som om jag tål hur mycket som helst??? VEM???

27.9.11

tänkvärt

När jag var yngre så vägde jag några kilon mindre. Jag behövde aldrig hålla in magen när jag hade en snäv klänning. Men nu när jag är äldre har min kropp gjort sig fri. Det finns elastisk komfort där min midja satt en gång. Italienska skor måste vara två storlekar större, om fötterna alls går i, och grenen på strumpbyxorna sitter alltför ofta nere vid knäna. Men jag har också lärt mig, att det spelar ingen roll vad som händer, eller hur svart allt känns idag; livet går vidare och imorgon blir en bättre dag. Jag har lärt mig, att det säger mycket om en människa, hur han/hon hanterar dessa tre saker; en regnig dag, borttappat bagage och hoptrasslade julgransljus. Jag har lärt mig att oavsett vilken relation du har till dina föräldrar, så kommer du att sakna dem, när de inte finns där mer. Jag har lärt mig att, att skaffa sig pengar och saker, är inte detsamma som att skapa sig ett liv. Jag har lärt mig, att livet ibland ger dig en andra chans. Jag har lärt mig att man inte kan gå igenom livet med en plockhandske på båda händerna. Ibland måste man också kasta tillbaka bollen. Jag har lärt mig, att när jag beslutar något direkt från hjärtat, så har jag också oftast tagit rätt beslut. Jag har lärt mig, att även om jag har smärta, så behöver jag inte ge andra det. Jag har lärt mig, att varje dag ska man sträcka ut handen till någon. Alla behöver en varm tanke eller en vänlig klapp på axeln. Jag har lärt mig, att jag fortfarande har mycket att lära. Jag har lärt mig, att människor kommer att glömma bort vad du sagt och saker du gjort, men de kommer aldrig att glömma hur du fick dem att känna sig.

tänkvärda ord från kedjemail av fin kollega

26.9.11

my pattern



Det här mönstret tycks förfölja mig. Kan man hitta finare tablettaskar än dessa???
Goda är de dessutom!

23.9.11

Little cute Mokkasin - new favourite

Det finns många fina nätbutiker med härligt innehåll men en som slår alla rent illustrationsmässigt för ögat och som dessutom har ett innehåll jag själv hade kunnat handplocka är


Mokkasin

littlegoodall

 
 Ibland bara stöter man på så otroligt söta saker.
Fastnade helt för dessa små jackor som littlegoodallEtsy gör.


20.9.11

Chess and triangles

Syverkstaden är aktiv om kvällarna- dock kommer jag aldrig mer ge mig på att sy triangelmönster själv. Men nöjd över min stjärnkudde är jag allt. Hittade en anslagstavla på Ilva som jag pillade bort tyget från och sydde på en baksida som är omlott. Vips var det en kudde för 250 istället för 450 i mindre storlek!

Carl finns närvarande i vårt hem. Min ena lilla schackrutiga kaffekoppshylla som jag tillverkat i Elfasystemet blev väldigt lyckad. Där står Carl i väntan på att få transporteras in i barnens rum. Men FreddieCarl känns så harmonisk där han lutar avslappnat mot väggen.


Min soff/sänghörna har nu fyllts på och sängen är omklädd för att likna mer soffa än säng. Funkar bra tycker jag! Skall försöka få fram en och annan bild på resterande projekt. Imorgon blir det till att riva ner tapet i hallen! Som jag längtar NOT!!!!!!!!

Tack för alla väälkomnande kommentarer. det triggar igång ens inspiration ännu mer. Illustrationerna börjar växa i mitt inre på samma gång så nya produktioner hoppas jag på inom kort!

The sewing is taking place in my tiny little kitchen. New pillowcases and a fitted cover for my bed which makes it more like a sofa than a bed. Carl is keeping the good mode in my new apartment and the inspiration is in a good flow. I will never sew a triangle pillow case on my own any more.
Tomorrow I am preparing myself to tear wallpapers down in my hall way. I am hoping the painting will take place this weekend.


19.9.11

Back in business



Allt tar tid. Helgen med barnen har spenderats med bland annat picknick på golvet, lek och bus med kompisarna samt en visit på Malmö Konsthall. Det sistnämnda är en stark rekommendation om man vill vara kulturell med barnen som bihang. Inte var dag de får stå och kamma ett neonrosa odjur som är ca 4 meter högt!

13.9.11

Pärlan mognar

Sakta men säkert tar hemmet plats. Carl hänger stadigt på väggen för att hålla ett skyddande öga över mig och barnen.



Syverkstaden har öppnat på köksbordet och nya kuddfodral sys på nästintill löpande band.

 







Suget efter att komma tillbaka i bloggvärlden finns äntligen där igen. Hej på er alla igen, glad över att vara tillbaka.

Kramar

Klara