30.1.12

en liten paus

...det har bara varit lite mycket just nu. Ni vet sådär som det kan bli ibland. Man har 25 bollar i luften och tankar och idéer så det bara sprutar ut ur öronen... Tankarna om framtiden och karriären, om samarbete eller egen satsning eller om trygghet eller vara våghalsig? Valen är många men besluten är inte tagna på långa vägar. Allt känns bara lite "mycket" just nu. Men så får man ju också lov att stanna upp och tänka till lite ibland. Jag är alldeles för dålig på att varva ner och bara vara. Jag kör på i 200% och sen tar det liksom stopp.
Bara lugnet infinner sig ska jag nog lösa nästintill allt!

Ta't lugnt hade väl varit lösningen.... önskar att jag kunde det är mitt svar!

20.1.12

en vanlig dag

sen att natten varit hemsk och alldeles för fåtimmad i sömnväg har ingenting med mina tankegångar att göra... men har man en son som är vaken mellan 01.00 - 03.30 mår man inte så bra dagen efter. Speciellt inte när han vill kolla på Bolli eller bygga Lego kl 02!!!!!!!!!! Zzzzzzzzzzuck

17.1.12

70's please come back


Vad var det för fel på mänskligheten när  Hello Kitty tilläts ta över alla spel, burkar, memorykartor och ryggsäckar???? För att inte förglömma alla kläder den förbannade katten finns på.
Tack vettja de finfina mönster som förr i tiden prydde memoryspel! Tur vi har ett sådant. Som bara ligger i en låda. Nu ska mina favvopar upp i en ram. Ett hån att de ska ligga kvar där gömda under Kittylagret.

Ställa upp för varandra

Idag fick man bekräftat att man trots allt jobbigt runt omkring en ändå haft lyckan att vara en del av en separation som sker utifrån barnens bästa och där föräldrarna kan samarbeta. Underbar lättnad att känna att man kan ställa upp för varandra och det är ju trots allt en stadig grund att stå på för att visa att vi båda bara vill det bästa för barnen. Så ett tack sitter vä egentligen rätt fint! Tack!

kök på g

Nu börjar det arta sig. Köksgolv lagt men listmålning och fingjörat kvar. Eftersom mattan legat ihoprullad sedan i augusti måste den allt få tid att ligga ut sig :)
Paradiset affischen äntligen inramad och uppsatt på väggen som jag valt att måla i tavelfärg. Får väl plocka bort handdukarna när barnen vill gå loss på den.
Lugnet börjar infinna sig numera i alla tre rummen så det känns skönt.
Vad har ni gjort i helgen????


14.1.12

Kylskåp

Nu är dörren mönsterförstörd:-)tack fina Sofia för finfint kort och present från Mokkasin.

12.1.12

Bristen på energi

... är mycket påtaglig idag. Sova dåligt är ingen fin medicin direkt. Tankar, grubbel, idéer som bara kommer oannonserat in i hjärnan min och helt respektlöst tränger undan prioriteringar och andra måsten. Varför göra tråkiga saker här i livet.
Men nån stans går liksom gränsen för vad som är otroligt superwomanlikt och vad som gränsar till att bli sjukt. Undrar om det inte tillhör det sistnämnda att gå upp 6 för att idén om hur snygg den där enkla klänningen faktiskt kan bli vägrar ta sig i kragen och somna om. Just där övergår jag nu i ett förtröttat tillstånd och ångrar morgonens tysta igångsättning av symaskin och tillklippning av tyg. Men satan den blev ju bra. Ligger dock här och ögonlocken vilar snart snart snart... Tankarna förs då vidare till den där teorin att man inte kan köra på i 200 km/h.

Så hörs nån gång här.

Typ imorgon.
Kram
Godnatt

10.1.12

Har man en idé så...
Kan man inte låta bli... Nöjd blev jag med!
Igår blev idén verklighet. Lite svart matt vinylplast, en rullkniv och en utskärningsmatta och vips så var väggen precis som den jag hade tänkt mig... Kul när det blir så ibland. Nu ska jag bara lägga golvet också och måla lister så har jag rott hem planen i köket. Kankse blir tavelfärg på en vägg med.

Tack för alla fina kommentarer!

min köksväggSåhär tänker jag mig min köksvägg...
vinylplast + vit vägg + alldeles för många idéer i Klaras huvud = kvällens dötid räddad!!!


Får väl se vad som händer ikväll helt enkelt...

9.1.12

Skrivhörna klar och vitt kök

Nu börjar det likna något. Barnens hörna redo och köket är nu målat två gånger. Synd att man redan köpt tapet när man nu vill ha vitt. Här står jag med tapeter för 800 helt i onödan. Imorgon blir det listmålning och golvläggning i köket. See you then...

5.1.12

Almost ready...

Nya skrivhörnan i hörnet har tagit plats. Inte alls färdigt men skrivbordet har kommit upp från källaren i alla fall. Carl står trygg i säkert förvar kvar på sin chackrutiga hylla. Ommöblering kommer dock behöva ske för att tillgodose pysslarens behov.

Tanken var att svart/vit randig tapet skulle få pryda väggen med wc dörren... frågan är om den inte ska fortsätta vara vit? Form/Design Centers almanacka skall ju även upp och täcka en del av väggen ovanför elementet.... Hrmmmmm... Tål att tänkas på.

   
Visst är det skillnad? Ikväll blir det andra strykningen, en strykning i köket och kanske en byrå som skall målas. (förtränger alla listor som ska målas likaså, det blir nästa veckas pyssel tror jag...) Behöver jag nämna att jag har målarfärg på de mest udda ställen på kroppen?

Quite a difference right? A new craft corner in my living/bed room... that still needs to be updated though. Last night I spent in the white theme painting all walls and my right arm is now quite sore... Any help is appreciated! :)

4.1.12

Inte alltid lika städat och färgglatt!

Mitt i hall och köksrenovering! Saker ÖVERALLT men inga små som springer runt i dammet och färgburkarna. Nu är det tempo som gäller! Hinner ju inte stå här oki skriva om det ska vara klart till fredag morgon då jag äntligen får mina hjärtan hit för en riktig mys och bushelg!!!!
KramFinfina Du!

Ibland blir man bara helt enkelt berörd av människor som snuddar vid ens liv. Det där lilla som betyder så himla mycket. En känsla av att någon långt bort tänker på en, lägger ihop små osammanhängande pusselbitar. Idag fick jag ett sådant där härligt mail där man sitter och ler framför sin skärm och samtidigt tänker man att den andra personen inte ens förstår vad det hon skrivit betyder för en själv.

Det blev en bra start på dagen när någon okänd visade sympati och valde att ta steget att tänka på det där lilla extra. Att jag hade gjort en beställning i hennes affär, och att hon brukar läsa Pippivogel, och att jag kanske var den där Klara nere i Malmö. För visst är jag just den Klara! Och den här Klara blev rörd, otroligt rörd...

Tack Sofia för att du tog din tanke längre- det gjorde min dag!

Fler som önskar sig finpost från

Mokkasin

Sometime some people just go the extra mile and show you their warm and caring attention... It was highly appreciated on a day like this.

3.1.12

renovering av hall och kök i full gång

Just nu pågår det full renovering efter arbetstid. Hallen skall bara bli klar. Ljus och fin med randig tapet på en vägg. Tre lager 50, 60 och 80-talstapeter har (glädjeligen är väl att ta i...) rivits ner och spackling av hål är nu klart. Ja, äpplet faller ju inte speciellt långt från trädet som det sägs... jag tycker ju skadjeligen att detta är kul. Vill att allt skall vara tipp topp när barnen kommer hem på fredag.

En ny pyssel och skrivhörna håller på att ta form i Elise och Sanders garderob som är rätt djup- det gäller ju att ta tillvara på varenda kvadratcentimeter i min lilla Pärla.

Men tack vare min shoppingrunda är jag nu en överlycklig och stolt ägare av en ny borrmaskin, skrivdragare, sticksåg och tapetångmaskin!

Bilder kommer ikväll med uppdatering om läget.