22.11.09

epilepsi? skulle inte tro det!

Vardagen rullar på för fullt i ett tempo som jag inte riktigt hänger med i. Är väldigt trött om kvällarna fortfarande. Har blivit ordinerad en medicin som skall vara uppiggande som jag dessvärre vägrar ta. . .

Huvudvärken är bestående- träffade en neurolog i förrförra veckan som ordinerade medicin för min migrän som detta verkar vara. Fläckarna i synfältet skall tydligen vara en varningssignal för kommande huvudvärk. Har dessvärre lärt mig att leva med dem nuförtiden. Att ena huvudsidan dunkar tillhör mer vardag än något annat. Fick utskrivert Lamotrigin för mina migränbesvär- detta är dock enbart en epilepsimedicin och enligt FASS ordineras den enbart för epilepsipatienter samt människor med bipolär sjukdom. Nu kommer följande fråga: är det någon som känner en neurolog eller vet någon som man kan få en "second opinion" av? Jag misstror faktiskt att jag ska ta 6 tabletter om dagen för att bota huvudvärken med biverkningar som är: trötthet och huvudvärk- när det är detta som skall botas. Har en konstig känsla att något inte är rätt. Tänker i alla fall inte ta dessa tabletter förrän jag vet att detta är en anpassad medicin. Tar tacksamt emot kommentarer angående detta. Säger inte er magkänsla också att detta inte är huvudvärksmedicin- varför inte ordinera vanlig migränmedicin till och börja med?!?!?!

// klara

2 comments:

Angela said...

Hellu bruden!
Kul att du bloggar=)

Tyckte oxå det lät konstigt det där. Jag ahr ju migrän sk ögonmigrän, då det flimrar framför ögonen och dunkar på en sida... Tar alvedon och sover en timme ell två så går det över. Finns ju nu även en nässpräy för migrän-folket. Har inte testat den ännu. Men låter ju väldigt osannolikt att du går med migrän JÄMT?!?!? Och 6 tabletter om dagen?? Hmm... ja, jag tycker som du, en second opinion borde du allt ha.

OM det nu e migrän så pröva de receptfria medel som finns först. Finns ju massor.

Stora kramen på dig vännen!!!

Just ja, såg att baglady kommit med små babuschka dockor, täntke på dig;)

Anonymous said...

eftersom du har bestående huvudvärk kan dina smärtsignaler från hjärnan vara så att säga "överarbetade". de fortsätter att säga "jag har ont, jag har ont". i sådana fall används vissa epilepsimediciner för att bryta den här smärtsignalen och på de viset lindra smärtan.