27.10.09

Villes tavla



Ännu ett exempel på namntavla. Denna landade hos Ville som present från oss på 1-årsdagen.
// klara

26.10.09

fantasi wallies


Dagens arbete blev present till J's bästa vän och flickvän som ska ha barn om någon vecka Här är deras ena fondvägg som blev klädd i fantasivärldstema med ett träd och höga blommor... De blev nöjda och glada och det gör mig glad!!!
TACK för idag och stort LYCKA TILL!


// klara

namntavla till Nora


Ett exempel på namntavla som lilla Nora skall få på sin dopdag av sina älskade föräldrar.... Önskar Du beställa en liknande men ändå unik och personlig canvastavla, dalahäst (med tillhörande stearinljus) eller smyckeskrin, maila mig på info@missiripa.com.
// klara

20.10.09

stackars liten!

Seg dag igår då jag och Sander fick sitta på Barnkliniken i flera timmar. Han var ju brännhet när vi kom upp trots Panodil... Efter stick i fingret och ett väääääääääldigt utdraget urinprov, som höll att få sitta kvar, visade ju sig att det inte var så konstigt att lillen hade väldigt högt värde på sänkan! Det var inget mindre än en rätt allvarlig urinvägsinfektion. Det är dock tydligen väldigt ovanligt att först och främst killar får det men ännu mer ovanligt att bebisar får det! USCH! Här har vi gått först i tre dagar och trott att det var tänder, sedan öronen och sedan bara en dunderförkylning. Tänker man efter har han knappt velat dricka och det är ju rätt så förståeligt när man själv vet hur ont det gör!
Kan inget annat än bara stilla mitt samvete med att vi fick en underbar barnläkare, samma som upptäckte J's cancer för ett antal år sen. Han skulle se till att det följdes upp ordentligt då han såg mycket allvarligt på saken. Nu är det bara att se till att han får behålla dundermedicinen, annars måste han bli inlagd som läkaren sa.
Usch fy och bl! Att man inte fattade att det var något helt annat! Tror sjutton att han hade ont när man bar honom! Dåligt samvete kan man ju minst säga att man har!!!
Nu ska vi ut i skitvädret och ragga på retrobutikerna här i stan!
Tjingeling!!!
// klara

18.10.09

feberrrrr

Stackars lillis. Efter att ha haft feber på över 39 grader sedan i torsdags, börjar man nu fundera vad som spökar. 3 dagarsfeber är det ju inte, öroninflammation som vi trodde är det ju inte heller eftersom han kan ligga och slumra i över 2 timmar.... njae, får allt ta oss till farbror doktor imorgon och undersöka vad denne lille krabat går och bär på!
Stannar i Eksjö denna vecka ut och får tacksamt hjälp av svärmor. Elise börjar dessvärre att visa tecken på sjukdom med. Håller tummarna för att hon kommer lindrigare undan i så fall! Feber anser jag fortfarande vara läskigt! USCH!
Ska försöka få lite fixat och sytt under veckan med hjälp av återvunna tyger jag hittat hos Johans mormor coh av svärmors maskin. Får se vad detta kan leda till ;D
Tjingeling sålänge!
// klara

15.10.09

vanttillverkning


Första vantmodellen Mr.S!!!! Trots sina dryga 39 grader ställde han upp på bild.... nu ska det sys fler ikväll samt prismärkning av det andra färdiga!

Hörs senare med andra ord!

// klara

14.10.09

ny etikett


Nu är den nya etiketten formgiven och ska BARA skrivas ut!

Ja, trodde nämligen att jag skulle sitta och skära och skjuta i etiketter vid det här lagret om det inte vore för min idiotskrivare. Svarta patronen är för tom så den spärrar alla andra! Idiotiskt! HP jag lovar!
Får fixa detta imorgon och försena leveransen ännu en dag! SUCK!!!

Idag bar det av till Sopstationen för att ragga fynd. Självklart hittade man ett och annat! Måste däremot tillbaka dit och hämta hälften.... svårt att ta på vagnen!

* sockerströare med äpplen för hela 5 KR
* jättefin golvlampa, kromad bumlingvariant! 40 KR
* gammal pall med nerfällningsbara steg 35 KR
* Kavatskor till Sander 20 KR

// klara

13.10.09

underbara nyheter




Taklampa och bordslampa SKOJIGT från inget mindre än "det stora varuhuset". Nytt IKEA öppnar den 21 oktober här i Malmö- spänd av förväntan av om jag inte har fel det andra största IKEAvaruhuset!


// klara

12.10.09

nya varor







Ingen ny vara men vill bara lägga ut en så otroligt härlig bild på vår älskade dotter Elise. Detta är HON helt enkelt. Köpte ett par "ooo mina röda sandaaaaler mamma- Madicken har sånna facktist" som Elise så fint uttryckte det! Denna bild summerar Elise på ett härligt sätt- helt omatchande klädd eftersom hon nu väljer kläder själv och byter gärna 3 gånger om dagen, sin lilla resväska där hon tar med sig tandborste och tandkräm, sin docka Alice och snutte om vi ska iväg på kvällen,nappen väl gömd mellan fötterna och en dragleksak! OOOOOO min älskade Elise!


Har glömt att visa upp den röda Pilasterhyllan (en fake såklart) med alla favoriter samlade på ett och samma ställe!

De nya haklapparna som skall lämnas in imorgon förhoppningsvis
...och babyfiltarna i återvunna retrotyger/fleece..

...och slutligen mössorna!

That's all folks for this evening!

Många kramar

// klara

etikettdesign

Att allt ska ta sådan tid JÄMT! hahaha jo, men har en MASSA projekt som måste göras: såga av listor i köket, fixa väggen i köket, måla dörrkarmen och dubbeldörrarna i hallen, måla pinnstolarna, mm, mm.... men var finns tiden?!?!?! Ingenstans!
Mitt i detta ska man tillverka saker att lämna på Formargruppen, måste vara välfyllt och se snyggt ut på hyllorna ju. Håller på att tänka lite kring omprofilering inom företaget. Jag vill ju helst av allt sats mer på inredningsbiten. Känns mer tilltalande och är ju intresserad av det här med att ge gamla möbler en ny touche. Får se var tankarna landar!
Just nu designar jag mina etiketter som jag skall ha på alla mina missiripavaror. Måste finnas utrymme för tvättråd, osv... Tänkte att teckningarna jag gör på dalahästar, mm skulle kunna utgöra basen....Får helt enkelt se var pennorna bär!
Nu ska jag slappna av med nya ELLE interiör och Family Living! Nice lecture!
Trevlig kväll allesammans!
// klara

8.10.09

Zzzzzzzzzzzzzzz

Som ni kanske har förstått av min frånvaro, har det varit rätt trött på sistonde... Låter helt enkelt bilderna tala för sig själva!

Har sytt ett trettiotal haklappar idag som skall lämnas in på Formargruppen imorgon. Utöver dessa har det även tillverkats några babyfiltar samt en hel del mössor. Med andra ord FULT UPP!

Kommer bilder senare ikväll!

// klara





Sanders idol: Abbe!!!
Alla barnen och "mamman" i Slottsparken en solig dag i oktober....


Sander gungar på för fullt

1.10.09

önskelistan & pysseltips




När man sitter och drömmer sig bort i sina materialistiska tankar och ger efter sitt "habegär" kan man hitta dessa bilder i mitt huvud. Visserligen har vi redan ett brickbord av den enklare typen men detta känns mer arbetat och jag tycker personligen att detta är en av godbitarna ur PS serien på IKEA.(1. TROLLSTA brickbord 599:-) Sträcker man sig ytterligare in i mina tankar dyker givetvis det upp något av färgen ORANGE. Om man lyckas tyda tanken extremt noga hittar man små vita fläckar som visar sig vara elefanter. Tyget är nu inköpt och skall transformeras till en kudde eller två.... Kommer sitta som en smäck tillsammans med de andra Marimekkotygerna på sängen... (2. ELEFANT tyg orange ESTRID ERICSON 740:-/m SVENSKT TENN) Ja, det är inte juste att kopiera orginal men är man estetiskt lagd som jag känns det vansinnigt att lägga 5000 kronor på en upphängd tyllkjol. Tror dock att denna lampa kan skapa ett mjukt och skönt sken i ett stort sovrum så den får nog tillverkas med egna händer. Vit tyll är inte speciellt dyr. redovisar när jag är klar med detta projekt! (3. LIV lampa 5000:- JONAS BOHLIN) Sedan kommer tanken på den där jädrans kaffeapparaten som vi stoppar in och tar ut några gånger om dagen här hemma. Som välkänt HATAR jag elektriska prylar och speciellt om de inte är snygga! Men en kaffeapparat i röd aluminium går ju bara inte att undanröja :D (4. MOCCAMASTER röd 1570:-) Då jag sitter en hel del i köket och lyssnar kan det vara underbart med bra musik och den vågar jag hävda kommer från min iPOD. Vad vore inte livet med en högtalare som dessutom är enkel, stilren och sygg? (5. iPOD högtalare BILTEMA 499:-) Ja, jag fyller ju snart! Igår hamnade jag i en kassasituation där kassörskan utbrast: "Jag har också 811118" Märkligt och första gången det hänt mig! En Teheranväska kan nog tänkas toppa listan i år... ingen PEAK ALLS!!!(6. MANHATTAN/TEHERAN väska JOSEF FRANK 1100:- SVENSKT TENN)

Kährs + missiripa = SANT


Igår fick jag ett jätteroligt samtal från en av intendenterna på Formargruppen.
Mina färgglada kuddar skall vara med och skapa miljöer i en reklamkatalog för Kährs golv. De kommer att finnas med både i katalog, hemsida och blogg. De finns över hela världen så detta känns jättekul för min del!!!

// klara

update

Här har det varit fullt ös om dagarna. Blir mycket öppen förskola när Elise är hemma från dagis- lite av en räddning för att vara ärlig! Men det går bra trots att mademoiselle trotsar på för fullt. Var på föräldramöte igår kväll och hon sköter sig exemplariskt på Larven.... att de är så smarta alltså. Men hon är samtidigt inne i en underbar utvecklingsperiod där talet är på gång "på riktigt" och där ord som "gärna" ("jag tar gärna en sån mamma, eller, jag hjälper dig så gärna") och "behöver du nån hjälp med detta?" och "ska jag hjälpa dig med vagnen" dyker upp titt som tätt! UNDERBART! Trots skånsk mamma kämpar hon vidare med sina underbart rullande "r"...hahaha men på öppna förskolan trodde de i och för sig att Johan var dansk!

Elise i full nyckelpigemundering dansandes i köket... Gissa om denna tyllkjol åker fram till alla barnprogramjingles!?!?!

Sander bara fortsätter att växa på för fullt. Han är en riktigt glad "skit" om man nu får uttrycka sig så! Han har börjat strula lite på natten med rena gallskrik och det går verkligen inte att trösta honom vare sig med kramar, sång ELLER välling. Hoppas det är en övergångsperiod för han är för övrigt helt underbar bebis! Här är redovisning på en glad goding på Stoff & Stil med mamma, Nadja och hennes Abbe.
Sander gillar också tygerna på S&S...

Iförd ett par byxor som mamma sytt matchande till honom och ELise av återanvändt 70-tals tyg i gult, grönt och brunt. Helt underbart mjuk med kullar och stora blommor! Me like!!!!


Sitter och leker i "lekhörnan" med Abbe. Han förflyttar/hasar sig fram några meter nu så nu blir det till att spika fast alla lösa lister i helgen.

Ikväll kommer farmor Annika på besök. Ska bli jätteskönt att få lite avlastning och få gå ut "bara vi". Har faktiskt inte hänt sedan den 8e maj 2008!!!!! Ja det stämmer!!!! Sjukt att man kommer ihåg det men då var Martin och Sofie på besök och då passade de så snällt Elise. Vi behöver verkligen få göra något bara vi känner vi nog båda! Ser mycket fram emot fredagkväll och på lördag är det gårdsfest som jag har dragit ihop så då blir det party under skjulet innan allt skall rivas upp nästa vecka! Då blir det ny fin gård att titta ut över från vårt köksfönster!

Ha en trevlig torsdag. Nu ska det sys mössor som skall lämnas på Formargruppen imorgon! Började bli lite tomt och enfärgat av den varan! Äntligen har folk förstått hur fina mina wallies kan bli på väggarna i barnrum osv... På gallerinatten hade en mormor köpt ett paket åt sitt kommande barnbarn :D underbart!
Hade sålt lite annat med vilket känns jättekul!


// klara