18.1.10

en illustration om dagen...

... gör att det känns bättre i magen :D
Det är lite halvjobbiga dagar dessa dagar eftersom ens självförtroende och förmåga inte känns 100.
Som mamma är man väl aldrig nöjd. Är man för hård? för sträng? för slapp? för arg? för PMSsig? Eller bara ÄR man och försöker så gott det går att vara den bästa mamma man kan vara just i den situationen?
Usch - samvetestankar kring barnuppfostran är då inte lätt att förtränga. Jämför jag (vilket jag självklart vet att man egentligen inte ska) med mina mammakompisar är vi ju alla VÄLDIGT olika. Jag ser väl mig som rätt sträng och kanske lite gammalmodig och principfast men jag försöker göra det på mitt sätt. Jag vet att många i min närhet tycker att jag är för hård mot Elise (och Sander men där kan man inte riktigt påverka ännu) men jag vet också att vi nu sätter grunden för vår familjs framtid och självklart värderar olika människor olika.
Jag vet att jag kan tappa tålamodet när man sitter med två barn och båda gråter, skriker, trotsar- men speciellt när det GNÄLLS! Gnäll gör mig personligen TOKIG!!!! Jag försöker att be Elise att prata med mig istället för att gnälla.
Hon kan ha så häftiga och roliga resonnemang ibland och man missar hälften av dem när hon antingen har trotsat till sig sin napp eller när hon gnäller- för då stänger mammaKlara av!
När det vilades här hemma idag satte jag mig vid datorn för att vara kreativ och undantränga jobbiga tankar.
Jag säger som min mamma tydligen gjorde var natt när vi hade somnat : " Jag ska bli en bättre mamma imorgon!"
// klara

4 comments:

Maria said...

Vissa dagar så känner man sig som världens bästa mamma och andra dagar som en usel. Men det är väl för att man bara är människa och det är ett samspel som ska klicka. Jag har gjort bilder med orden Good Enough bara för att påminna mig om att det är bra även om det inte alltid är bäst.

Emma said...

Hej vännen!! Jag vet precis hur du känner det och jag fattar inte hur jag ska bli med två barn... monstermamma? Det här med tålamod när barnen är gnälliga, shit vilken utmaning det är!!! PUSS till dig från Mcfuckingsoontobemotheroftwoandfreakinglongningforit.... :)

vacker i brunt said...

Ohhhhh känner såå igen mig i dina känslor...tänkte samma idag att jag nog inte är en bra mamma...vi kom hem från dagis och jag satte mig en liten stund framför datorn och lillebror 2,5 säger: jag tycker inte om datorn...lek med mig mamma. det borde ju vart det jag skulle prioriterat....men jag jobbar med barn hela dagarna...suck! man känner sig bra otillräcklig i mellanåt.......gillar verkligen de fina sakerna du gör!!

Sofie said...

Jag kan ju inte säga att jag vet hur det känns... jag kan bara säga som jag sa till Johan när han var o hälsade på att jag tycker ni gör ett toppenjobb som föräldrar, jag är verkligen imponerad!Ni har underbara barn och det beror på er Klara!
Stor Kram!