14.1.10

en kär vän

Jag har många gånger i mitt liv funderat på det här med vänskap. Eftersom jag har flyttat runt en del som liten mellan Sverige och Frankrike har det inte varit lätt att skaffa sig barndomsvänner.
Jag har alltid varit så otroligt avundsjuk på alla som ens nämner den termen i samband med vänner. Johan har en hel drös med gamla vänner som vi fortfarande umgås mycket med och dem håller vi kära.
Jag har inte den turen att ha barndomsvänner men på "senare" har jag absolut skaffat mig vänner som jag kommer att ha resten av livet. Nu hoppas jag att ingen tar illa vid sig men just detta inlägget handlar om en viss vän som jag håller väldigt kär.
Denna vän är en otroligt härlig människa, en fantastisk sådan som är oerhört generös, omtänksam, förstående, peppande i alla situationer.
Hon har lärt mig otroligt mycket under den tid vi har känt varandra. Hon lär mig att se på saker och situationer från andra sundare perspektiv.
Med henne kan man bara sitta och bara vara och känna denna härliga känsla att man bara är så otroligt glad över att man har blivit utvald av "någon" för att få vara hennes vän.
Denna vän är en sådan man vill skämma bort med snälla kommentarer, gester och överraskningar.
Hon förgyller verkligen min tillvaro och skickar uppmuntrande mail under dagens gång. Hon lär mig att bli en bättre människa och jag är lycklig bara jag kan bli hälften så fin som hon.
Tack EMELIE för att du finns i mitt liv!
Din vän Klara

1 comment:

Annica, Emil och Elvira said...

Underbart att höra!