9.2.11

K.A.O.S

Lite KAOS har det varit idag.
Hur kan man "glömma" 4 möten på en dag?!?!? Inklusive en mäklarvärdering?
Måste vara att man har lite mycket på järnan eller?

Men vår Stringhylla definierar väl hur mitt huvud är uppbyggt för stunden:

* Babuschka, min älskade babuschka. Hon som är tudelad. Kan nog stämma in rätt bra på my state of mind.
Tu-delad.
Mitt huvud.
Min framtidsvision.
Mitt sätt att se var vi ska bo i framtiden.
Hus/lägenhet.
Malmö/utanför Malmö.
Renovera/nybygge.
Trädgård/vildvuxet.
Barn på dagis/hämta tidigt och DÄÄÄÄR satte vi huvudet på spiken. DET är DET som jag och Johan värdesätter.
Vi vill VARA med barnen.
Vi VILL att någon av oss skall jobba i samma stad som barnen går på dagis för att kunna hämta tidigare än 17 var dag.

DET är nog det som har gjort Babuschkan (läs Klara) att bli hel!

 Lägenheten kommer att säljas- just a matter of time...
Måste BARA bestämma lite mer kring hur var och när.
För vi måste ju hitta någonstans att bo också.

Charley Harper bokstavskort: tänker mycket illustrativt just nu, planerar framtida illustrationer, vill göra mer och mer helt enkelt- om bara dygnet kunde vara 36 timmar långt????

Dalahästar: ja, dessa underbara pållar som ligger nerpackade i en stackars brun 5-kronors IKEAkartong... När ska de få se ljuset? JO- den dag när jag har de där resterande 12 av 36 timmar över. Skämt åsido är jag bra sugen på att "kladda ner" en liten häst här i dagarna...

Kan nästan känna mig som en häst med ett grishuvud just nu. Lika tudelade är dessa djuren.
Så länge vi finner lycka i våra val anser jag att det är det viktigaste.
Vi vill satsa på att vår familj ska få det bra och då får jag "offra" kvällscyklingen ner till stranden som hade kunnat inträffa från den address vi bor på idag...
För en gång på ett helt år cyklade vi ner...


Times will change. We will move as our family of 4 is set as a top priority for the rest of our lives. It isn't easy not to be affected by people's opinions but Johan and I are confident in our way of thinking. We want a family life approximate to daycare and that will be near to our hearts/children. Philosophical evening isn't it?!?!?!


7 comments:

Randiga Tråden said...

Lite kaos behövs ibland, tänk att kunna cykla till stranden.

fiaelia said...

men visst är det SVÅRT, det där att slå sig ned och bosätta sig och bestämma hur LIVET ska vara? vi är nog lite i samma situation (och i samma region) och måste välja vår framtid. har vuxit ur vårt boende, som vi älskar, men har ingen aning om var vi ska ta vägen. var vi VILL ta vägen. men tror att ni är inne på rätt spår när ni spånar! vad som är viktigt för ER familj. heja!

Lotten said...

Mm jag vet precis vilket kaos det kan vara.... svårt för att ta de stora besluten i livet och bara bestämma sig. Man vill såå mycket i livet men inser att man inte kommer hinna med allt man vill.... Vi har en viktig sak gemensamt - vi vill ha TID med barnen! Det är jätteviktigt tycker jag!
Mina grabbar har aldrig varit längre dagar på dagis eller på fritids än till 14-15 på eftermiddagen. Jag jobbar ju natt så då är det lättare att lösa... än med ett dagjobb ;-)

Hoppas att ni får ordning och kan bestämma er hur ni vill forma ert liv!

Kraam Lotten

Lotten said...

Heeej Klara! Jag har mailat dig angående tyget ;-)

Maria said...

Så är det för oss också, jag gjorde ett val att arbeta hemma, så att barnen får kortare dagar. Men dte är ju inte alla som kan göra det valet, för oss fungerar det eftersom min man arbetar mycket och är borta mycket - så för att jämna ut det gör vi så...

Anonymous said...

tja, såna dagar har man ibland. får se humorn i det hela. det kan ju bara gå bättre i morgon liksom :)

Sofia said...

Vi stod inför ett liknande val för några år sedan och valde då att flytta in till en lägenhet i stan från förorten och ett parhus, trots att det "normala" är tvärtom. Men eftersom vi båda jobbar i stan och barnen går på dagis här passade det oss. Vi har aldrig ångrat valet en sekund. Livet är så himla enkelt, inga långa resvägar någonstans, vi kan gå eller cykla vart vi än ska och vi kan hämta barnen tidigt varje dag och vi hinner umgås. Ja, vi hinner till och med med att få lite egentid, både jag och min man.

Att bo nära dagis och jobb, oavsett om det är i stan eller i hus utanför stan, är rätt val tror jag! Lycka till med husletandet.