20.3.11

söndagsbild- SPRINGTIME in Malmö

Två glada barn i vårvädret! 
Springtime med både vår och spring i benen. Sander har upptäckt att han kan springa och helt lämnat fenomenet GÅ. Idag blev det besök på Malmöhus och efter en och annan muta fick vi med Elise för att titta på de uppstoppade djuren som fanns där redan när jag var liten. Inget har rörts vid- ren nostalgi. Nere i de mörka korridorerna blev det läge att ta hissen upp till de "skånska djuren". Ingen lycka funnen när Elise skakandes vägrade titta eller ens gå in i rummet sägandes "jag sa jag vill inte se de där djuren- jag sa ju det mamma- kom ut till mig". Då brast mitt mammahjärta minst sagt...
På tisdag är det 4årskontroll och då skall jag försöka prata om Elise rädslor. Tror bara vi kan vara passiva och följa hennes försiktiga tempo.
Fler härliga inspirationsbilder från söndagen finner du på Fabriken.

Härlig vårbild med svanarna som kämpar sig upp och genom den kvarvarande isen. Malmö är underbart när det är vårväder.


Springtime in Malmö. Siblings in full action outside Malmö museum. The swans try to get out of the last remaining ice. It is springtime and it is wonderful.

3 comments:

Linda said...

Men herregud de e ju inte Elise som sitter på bilden me mössan de e ju Johan när han var liten :)
Helt otroligt lika!!

Bella, Hugo och Linn said...

Ohhh Klara. Kanske har våra stora bebisar smittat varandra under bebistiden. Hugo är livrädd för ALLT, getingar, myggor är även de de största och läskigaste i världen. Nu pratar han även om att han hör monster på taket om natten och att spökena kommer in i hans rum.... Han är så rädd killen min och vägrar sova utan Linn brevid sig i sängen. Tror som du, tar det i hans eget tempo och försöker vara lugn och säga att det inte finns några monster på taket och att getingar inte är elaka. Grattis Lisan i efterskott. Puss o kram från oss.

Lotten said...

Vilka härliga vårbilder! Jag har faktiskt aldrig varit i Malmö.... jo, en gång har jag åkt igenom faktiskt på en bussresa till Paris.

Ja, jag tror precis som du att det bara är att ta det i lugnt tempo och låta barnen mogna.... Jag berättade ju tidigare om min stora försiktiga kille. Jag vet precis hur det är att ha ett barn som är rädd för allt ;-)

Kraam Lotten