26.12.09

Axel - TACK!!!!!

Elise högsta önskan!!! Hon fick äntligen en liten toalett! TACK Axel.

Commander Zander- den nya Riddaren af Ripas! Kan inte annat än säga att jag är oerhört stolt över lillebror Axel som har tecknat dessa underverk. Utställningen börjar den 26e februari i Malmö. Vidare info kommer senare...

Underbaraste lillfisen Sander utan sin kommandantutstyrsel! Nu har tre tänder dykt upp och fjärde syns. Många blöjbyten minst sagt! (Jag vet- brukar utelämna dessa detaljer men såhär in på sista dagarna av 2009 släpper jag på alla regler! hahahaha!)
GOD FORTSÄTTNING allesammans så ses vi nog innan- eftersom ALLA vet att Johan fyller den 28e december- den menlösa barnungen! :D PUSS PUSS älskling!
// klara

ojoj update i bilder

Dagens färskaste bild på Flisan. Hon var ju inte direkt het på gröten för att åka pulka själv- hon är ju inte så våghalsig ibland... men efter att mamma Klara sa att vi skulle tävla ner och åka tillsammans då gick det an. Även att ta sig några åk själv därefter... härligt att se hennes gnistra med ögonen!

Såhär ser en Klarasnöängel ut när man har lite tyngre bak och inte kommer upp!!!! Slidade fötter fick den på köpet med andra ord! :D

Mina små underverk i den mest färgglada vagnen. Helt underbart att alltid möta glada blickar efter de har tittat ner på våra små...

En mycket glad Elise som står och fångar snöflingor i munnen på vår gård. Det är inte ofta det är snö i Malmö!!! (dock är den borta nu men men...)

När det är snö passar man allt på att vara i parker...men inte för att åka pulka utan Elise vill ara GUNGA!!!!!!!

Hökarna i egen person på den nya familjeattraktionen på Gustav Adolfs Torg. Kajusselllllll! Har blivit några dubbelturer där för Hedvig och Elise!

Såhär kan man alltså se ut när man åker kajussell.....

Morfar var här på besök veckan innan jul. Då blev det traditionsenlig fika på Form. Helt underbar personal och trevligt och lugnt bemötande. Myyyyyyyyyys!

// klara

25.12.09

GOD JUL alla mina nära och kära
Får dessvärre erkänna att efter en hektisk höst och en ovan organisationsförmåga, eller snarare bristande... har vi inte skickat iväg några julkort. Jag hoppas att de flesta av Er läser bloggen skapligt kontinuerligt och får sig av denna simpla anledning en hälsning från familjen Ripa - Sander.
Efter en underbar julafton vankas det nu sängen... Imorgon bitti bär det av till Eksjö med andra sidan släkten. Ska bli skönt att ta sig ur civilisationen och in i de djupaste småländska snöiga skogarna.
Imorgon kommer uppdatering om helt ljuvliga julklappar som barnen och vi fått. Måste ge en varm tanke till min lillebror Axel som har tecknat helt underbara tavlor till barnen och oss själva, fyllda med humor och omtanke! Bilder imorgon...
// klara

21.12.09

Reportaget ute i butik nu

foto: Patrick Hagborg styling: Johanna Flyckt

Tänk så många måsten och så mycket stress som infinner sig såhär när det egentligen skall vara en underbar tid fylld av ro och vila. Tror faktiskt att jag vågar påstå att stressen är nästintill densamma i alla hem. Helt plötsligt känner jag att KAOS, som står så prydligt på vår Stringhylla, definierar rätt bra vår familj!!!!
Såhär trött såg jag ut efter plåtning med teamet, eller rättare sagt var detta en ursäkt eftersom jag jämt ser såhär trött ut!!! :D

Vissa bilder har tendens att bli en favorit. Jag är lite av en Kurbitsoman och älskar därför både denna wallie och denna underbart tagna bild! Tack Patrick för att du förevigat den!
foto: Patrick Hagborg styling: Johanna Flyckt

Det känns helt absurt att sitta och bläddra sig igenom ett reportage i Hus & Hem som är skrivet om en själv och där bilder på delar av ens hem dyker upp... men ACK så kul mitt i denna julrush!
TACK till Johanna ännu en gång för att ni tog er tid att köra ner till Malmö med hela fotografekipaget en dag i maj! Kanonnöjd är jag både över bilder och text!


So long för nu ska det kläs gran på ca 3 meter!!!!
Bildbevis imorgon!
// klara

18.12.09

Reklam utan dess like

Foto: Patrick Hagborg

Här är bara en förhandstitt....

Köp tidningen så får ni se mer. Ett underbart reportage gjort av Johanna Flyckt och Patrick Hagborg. En fantastisk layout på bilder och text enligt oss. Det färgglada i reportaget speglar sig i tidningen!
Foto: Weronica - en mammas dag

För att göra dagen lite roligare upptäckte jag även att Weronica - på en mammas dag (en av mina bloggfavoriter)- lagt upp sin gåva i veckans redagssvep- vilken ära!

Det blir med störta sannolikhet en rätt bra helg! Gaaaaaaah så spännande!

// klara

17.12.09

julrimstävling

Vad tycks???? Någon som kan gissa vad detta kan vara???? Detta är mitt bidrag i en julrimstävling i alla fall!!!! Håll tummarna!!!

// klara

hetero-homo-bi eller zoofil :D

K: - Elise vi måste ringa till Tom, han fyller ju år idag!
E: - Mamma, pappa sunger inte ja må han levaaaa!
K: - Va? Gör han inte? Elise, vem är Tom?
E: - flickvän!
K: - Njae, inte riktigt, han är Ellens pojkvän.
E: - Pojkvän, pojkvän...
K: - Man kan ju vara både flickvän eller pojkvän. Erik har flickvän, Mariette har flickvän (Elise är helt insnöad på Idol- speciellt Erik!!!!)och vissa har pojkvän. Man kan älska både pojkar och flickor...
E: - Man kan älska tjejer, pojkar.... (tänker till lite och sen kommer Elise slutkläm...när jag tror att hon har hajjat poängen...)
E: - Mamma, man kan älska pojkar, tjejer... elefanter, giraffer, om det är möjligt!!!
SOM jag ÄLSKAR min dotter!!!!
och
GRATTIS GRATTIS lilla Tom på 26-årsdagen!
/ klara

16.12.09

från svart till vitt

Från att ha skrivit inlägg om rolig vardag med roliga händelser såsom att Family Living hade kontaktat mig om att ha med en dalahäst i nästkommande nummer... till att plockas ner på jorden då jag idag fick ett mail där de bad om ursäkt eftersom jag skickade in pressbilden för sent hade reportaget redan hunnits gjort klart. TRÅKIGT och ledsamt.... hade bara inte HUNNIT! Men detta är något jag har vant mig vid snart- att jag inte HINNER! Jag hinner inte med allt jag ska, vill eller ens MÅSTE göra! Tog lite knäcken på mig idag...för att inte nämna det som avrundade dagen....
.... Elise skulle ju ha julfest på dagis idag. Om hennes mamma inte hade haft så mycket i huvudet kanske vi hade kommit 17.30 när det började och inte 18.40 troendes att vi var 10 minuter sena eftersom mamma Klara hade sagt till pappa Johan att festen började 18.30. Det var nära till mina tårar kan jag lätt erkänna- att vår familj kom till en tom skolgård med en fortfarande tänd gran, lite ledsam och lugn tyst julmusik, en tomte som snart började plocka av sig skägget men som satt där med två påsar kvar: en till Elise och en till Sander! Fy vilket samvete! TACK älskade dagisfröknar i detta fall där de förstod hur ledsen jag var och tog tag i det hela med att ta fram kvarstående fika, nya muggar och tog Elise i handen och dansade runt granen i ring! Ni är guld värda!!!!

Att mötas av denna syn denna kväll när jag kikar ut genom köksfönstret gör dock det hela mycket bättre! Snöööööööööööö i Malmööööööööööööööööööö! Det har inte hänt många gånger sedan jag var barn! Ska våra barn få en vit jul trots allt???? Härligt med ny gård nu i alla fall!
Nu ska det sys!!!! Imorgon hoppas vi på sovmorgon!
Kramar från gråa Klara

14.12.09

family living - hus & hem - affisch

Har nu letat runt som en toooook efter en alfabetsaffisch som skulle passa in i barnrummet... inte lätt när man har en klar bild på vad man vill ha!
Slutade med att jag satte mig ner vid köksbordet och öppnade upp Illustrator för att skapa en egen. Nu ska bara små teckningar dit också så ska denna tryckas upp i större format... lite roligt att ha en egen med för den delen!!!
pssst.... den 22:e december är vårt hem med i Hus & Hem!
pssst 2.... i nästa nummer är en dalapålle med i Family Living!
Natti!!!!

// klara

Plastisock RULES

Vet att det är många fler mammor och pappor än jag som älskar Plastisocks humoristiska tryck och design! I vår familj är Appelfield och Cirkus mönsterna frekventa på både gardiner, kläder, åkpåsar, jackor, kuddar, spjälskydd, mm......

Här kommer nu ett hett tips till er alla-

PLASTISOCK LIMITED EDITION är deras nya webshop med underbara girlanger, mobiler och jullgranspynt i plexiglas!!!!

Här är ett smakprov:

// klara

LUCIA, 9 månader och lillis

Behovet av en systemkamera har absolut dykt upp då alla mina elektriska prylar verkar lämna mig i sticket. Kameran fungerar knappt- måste byta ut till nytt batteri och datorn havrerar... SUCK! Här är en halvsjuk Sander med uppriven haka (mamma råkade visst riva honom idag- inget dåligt samvete ALLS! Nejdå!!!)
Elise IN ACTION minst sagt! Hon älskar Idol och är nu förtvivlad över att det är slut. Hon hade absolut koll på att det var Erik och Calle som tävlade i finalen- även så att det var Erik som tog hem vinten. I lördags när vi var på stan skrek Elise när hon fick syn på Metros löpsedel: "mamma titta där är Erik!!!!" Vi fick en hel del leenden! Men hon säger lugnt och sansat att "min favorit är Marjett"...sötnos! Hörde henne nyss "hajer hajer hajer"....oooo en liten minifan har han allt Erik! Tror mina Idolgener har förts vidare! Pust! ;)

Vår älskade lilla skrutta! Saknar höra Hedvig kalla henne för "lillis"!!!!!

Minimister Sander är ju inte så mini längre. Idag blir han 9 månader och väger 10 kilo! Ja, en mini kan man knappast påstå!!!!

Pappa Johan och barnen pysslar medan mamma Klara lagar mat. En liten bild från det ofärdiga nya barnrummet.... Ja! Sander står upp och leker!

Nu när jag har er på tråden: vet någon var det fins en prylhylla som ska se ut som ett litet hus????????? Letar frenetiskt!!!!!
Idag är Klara lite gladare trots stress....
Kramar

// klara

13.12.09

ojojojoj

Jag vet inte riktigt var jag ska börja!
Datorn har kraschat och för tillfället funkar den så jag har hunnit spara alla bilder, eller snarare de som fanns kvar, på Johans USB, och alla övriga dokument på nerbrända skivor. Panik panik! Kom på att C uppsatsen som faktiskt snart är klar låg på datorn och jag vet inte vad jag hade gjort om den hade försvunnit!!!
Ellen har varit här och hälsat på sen i tisdags! GOSH vad tiden går alldeles för fort! Hon åkte idag och det var med en tår i ögat vi såg henne åka iväg med bilen... hon komme rju inte hem till jul så det känns märkligt!
Sander har krånglat lite på nätterna och jag har varit rätt slut. J har haft utvecklingssamtal nu i två veckors tid om kvällarna och det märks när man är själv med två barn, varav en självklart nu förflyttar sig, biter på kablar, pillar på alla kablar, eluttag, mm...
Jag är helt enkelt rätt slut med tanke på att jag har lite att göra innan jul! Har lite saker som MÅSTE bli klara och jag borde verkligen fylla på lite nytt på Formargruppen. Fick häcken loss och knapra ihop 3 jeansklänningar och 3 par jeans i förra veckan. Ska nu ge mig in på att sy ett antal par vantar, mössor, haklappar, mm....
Som ni hör är jag liiiite stressad. Mitt i detta ska jag och VILL jag BARA vara mamma. Men det är en konstig sits jag är i! Jag vill både och men orken finns verkligen inte!
Har haft lite strul med ont i huvudet i flera dagar men peppar peppar har det lagt sig nu!!!!
Nu måste jag nog ägna mig åt något kreativt! Pallar inte vara så djup ikväll!
Imorgon måndag är det helt enkelt nya tag och från och med fredag börjar en lite lugnare period eftersom J har jullov!!!!! JIHAAAAAAAAAAAA! OCH så kommer både storebror Kalle hem med sambo och även mormor och morfar några dagar senare!!!! Ser jag mycket fram emot!
KRAMAR och GOD NATT
// klara

3.12.09

busungarna Rita, Flora och Rufus!!!

Ett första utkast på missiripas nya små vildingar... Många idéer i huvudet som måste ut nuuuuuuuuuuuuuuu! Detta är Rita,
detta är Flora
och detta är än så länge den enda lillle pöjken i ensemblen. Han heter Rufus.
Täääääääääänk vad kul att göra en barnbok!!! Oj vad det hade varit kul- skriva om dessa busungar och teckna dem i olika situationer....
Ja, drömmar är till för att finnas!

// klara

1.12.09

Barnrum sneakpeak 1 & adventskalender


Var ju tvungen att fixa en 24 paketskalender till Elise. Svårt att finna klappar som man inte bara köper för att köpa... Elise ska få en liten skrivbordshörna just i denna hörna och av den anledningen har jag tänkt lite "praktiskt" till pysselhörnan. Mycket pyssel, pennor, sudd, stämplar, block, klistermärken och nån pärlplatta... Såhär blev den i alla all... På ett rött snöre fäste jag 24 silversnören som jag band runt alla paket och satte på klämmor med siffror 1-24.
Här är Elise nya hörna. Tavelväggen är på uppbyggnad och letar nu frenetiskt efter en prydnads hylla att ställa alla hennes personliga prylar i!
Löste gardinproblemet idag! Kom ju på att en duschstång gjorde att jag kunde undvika att borra :D TIPS till alla er som har hemska gamla väggar som man helst inte vill borra i !!!!
Var tvungen att lägga till denna bild på Sander som igår kröp i alla fall nån meter och sedan dök rakt ner i mammas pärlväska! Där hängde han ett tag!!!!
// klara

Julstress

Hur hinna med allt här hemma? Här måste julstädas, putsas fönster, plockas undan SAMTIDIGT som jag måste fixa ett träd till Tant Grön, mössor och haklappar till nyöppningen, fylla på mössor m MYCKET MERA på Formargruppen, och fixa några andra småsakar....
Tiden räcker inte till. Inte när en hel jobbhelg gick bort i magsjuka...
Inte att åka iväg över en helg för att sedan komma hem på söndag kväll och börja storstäda. Hade gått att göra detta på kvällarna annars men J har ju utvecklingssamtal flera kvällar i vecan till sent så det är uteslutet...
Vet varken ut eller in just nu!!!
Stresssssssssssssssss
// klara